Zoeken

Ook opstanden bij het Polisario

9 maart 2011 - 09:10 - Marokko

©

De opstanden in de Arabische wereld, hebben de Polisario niet gespaard. Op 5 maart ll. heeft een Saharaanse jongerenbeweging, genaamd "De revolutionaire jeugd" beslist om te manifesteren tegen Polisario-leiders, dewelke zij beschuldigen de bevolking in de armoede te laten zinken.

De protestbeweging van de Saharaanse jongeren, klaagt het gebrek aan democratie, de uitbreiding van het nepotisme en de groei van de corruptie in de regio aan.

Het is de eerste keer in 35 jaar dat Mohamed Abdelaziz zijn absoluut bewind bestreden ziet en dat zijn systeem in vraag gesteld wordt. Tevens wordt het Polisario ervan beschuldigd door de Libische oppositie, Kadhafi huurstrijders bezorgd te hebben om de volksopstanden in zijn land te dempen; de gelederen van de Polisario leider verzwakken.

Vanuit zijn ballingschap in Mauritanië, verklaarde Mustafa Salma aan de lokale televisie van Laayoune dat Polisario-jongeren menen dat het politieke avontuur van Mohamed Abdelziz op zijn einde komt en dat het Polisario niets meer te bieden heeft aan de Sahrawi’s.

Marokko heeft sinds maandag en tot woensdag informele gesprekken ondernomen met het Polisario op het eiland Malta.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team