Zoeken

Aardbeving in Marokko is "Goddelijke straf"

20 september 2023 - 20:00 - Marokko

©

Aanhangers van Al-Qaeda en Daesh stellen dat de aardbeving in Marokko op 8 september een "Goddelijke straf" is voor zondaars. Daarnaast bekritiseren ze de internationale hulp die de slachtoffers ontvangen.

Ahlam Al-Nasr, schrijvend voor een pro-Daesh Telegram-kanaal, beweert dat de verwoestende aardbeving een "goddelijke les" is. Ze stelt dat de aardbeving een herinnering is aan de verplichtingen van moslims jegens hun geloof en een straf voor degenen die Daesh bestrijden.

Lees ook: Lichtpuntje in Ighil: aardbeving brengt nieuwe waterbron naar getroffen dorp (video)

Al-Nasr vervolgt haar betoog door te stellen dat corruptie en heiligschennis wijdverbreid zijn. Ze benadrukt dat zulke acties niet zonder gevolgen blijven en verwijst naar de aardbeving als bewijs van goddelijke woede. Ze raadt mensen aan hun acties te heroverwegen, eraan toevoegend dat dergelijke zonden het werk zijn van dwazen die onder invloed staan van hun passies en de duivel.

Een andere extremist, Fu’ad Al-Khatib, die een ander Telegram-kanaal beheert, publiceerde een video van een bruiloft in Marrakech waar mensen dansten op het moment van de aardbeving. Hij interpreteert dit als een "goddelijke waarschuwing" en houdt vol dat God genadig was door hen niet te doden, terwijl hij hen de kans biedt voor berouw.

Lees ook: Aardbeving Marokko: grond met 20 centimeter gestegen

Abu ’Ubaida, leider van de jihadistische groep Ahrar Al-Sham in Syrië, heeft de internationale hulp aan Marokko en het door overstromingen getroffen Libië veroordeeld. Hij ziet het als een bewijs van de "hypocrisie van de internationale orde" in de hulpverlening aan islamitische landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team