Zoeken

Piloten verliezen juridische strijd tegen Royal Air Maroc

2 juli 2021 - 12:00 - Marokko

©

Het Hof van Beroep in Casablanca heeft op 29 juni de eerdere ontbinding van de pilotenvereniging Moroccan Airline Pilots Association (AMPL) bevestigd. Hiermee komt er een einde aan de juridische strijd tussen de piloten en luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM).

De website Médias24 meldt dat het vonnis van 9 september 2020 over de ontbinding de AMPL gehandhaafd blijft. Vorig jaar nam luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc het advocatenkantoor Bassamat & Laraqui in de arm om de ontbinding van de pilotenvereniging te eisen. Deze eis werd ondersteund door een oproep van het openbaar ministerie om de AMPL op te doeken.

Lees ook: Royal Air Maroc stelt voorwaarden voor aanwerving 24 piloten

De juridische strijd begon toen de AMPL een stakingsoproep had gedaan aan piloten van Royal Air Maroc vanwege een massaontslag van piloten bij de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij. Om economische redenen had Royal Air Maroc besloten dat er 140 werknemers ontslagen zouden worden.

"Het oprichten van een openbare stakingsoproep is een actie die exclusief is voorbehouden aan vakbonden en is niet de verantwoordelijkheid van verenigingen", zo luidde het vonnis in eerste aanleg. Met het oproepen tot een staking zou de AMPL zijn boekje te buiten zijn gegaan. Volgens de Marokkaanse wet kan een vereniging die zich bezighoudt met activiteiten die niet vermeld staan in hun statuten worden ontbonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team