Zoeken

Pfizer sluit fabriek in Dakar en verplaatst productie naar Casablanca

1 november 2017 - 13:30 - Economie

©

Pfizer heeft besloten om voor het einde van het jaar zijn fabriek in het Senegalese Dakar te sluiten en de productie naar zijn fabriek in El Jadida bij Casablanca te verplaatsen.

Door het besluit van het Amerikaans farmaceutisch bedrijf dat onder meer Viagra, Advil en Xanax produceert, zullen 61 mensen hun baas verliezen in Dakar. Volgens de groep heeft het besluit niets te maken "met hun uitstekend werk". In de Senegalese fabriek werden voornamelijk pillen en niet-steriele vloeibare geneesmiddelen voor de Senegalese en West-Afrikaanse markten geproduceerd.

Pfizer belooft dat de sluiting van de fabriek geen gevolgen zal hebben voor de patiënten en de levering van medicijnen in de regio. De commerciële dienst in Dakar, waarvoor 33 mensen werken, is niet getroffen door het besluit en zal de verkoop van Pfizer producten blijven beheren.

De groep laat in een verklaring ook weten dat de fabriek in El Jadida de volledige productie kan opvangen en dat de fabriek in Dakar waarschijnlijk zal worden verkocht.

Pfizer heeft naast Marokko ook fabrieken in Algiers, Caïro en Tunis. De Maghreb wordt als een van de meest dynamische markten in Afrika voor de farmaceutische industrie beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team