Zoeken

Siemens opent windmolenfabriek van 1,1 miljard in Tanger

15 oktober 2017 - 13:30 - Economie

©

Siemens-Gamesa Renewable Energy heeft deze week in Tanger zijn allereerste fabriek voor de productie van windmolens in Afrika en het Midden-Oosten ingehuldigd.

De bouw van de fabriek waar wieken voor windturbines zullen worden gemaakt vergde een totale investering van 1,1 miljard dirham en brengt 600 directe en 500 indirecte banen met zich mee.

Het nieuw gebouw van 37.500m² spreidt zich uit over ruim 13 hectare in de industriezone Tanger Automotive City.

De wieken worden gemaakt voor de windturbines van het type SWT-DD-130 met een maximale kracht van 4,2 megawatt. Het merendeel van de productie is voor de export naar Europa, Afrika en het Midden-Oosten bestemd.

Markus Tacke, CEO van Siemens-Galesa Renewable Energy, verklaarde tijdens de inhuldigingsceremonie dat de fabriek op 35 kilometers van de haven Tanger Med, de groep toegang geeft tot de belangrijkste nieuwe markten in de wereld.

In de nieuwe fabriek van de Duitse-Spaanse groep zullen in het begin bladen van 63 meter worden geproduceerd. Op termijn zal de fabriek ook modellen van 80 meter gaan produceren.

Siemens startte twee jaar geleden onderhandelingen met het Marokkaanse ministerie van Industrie en Handel voor de bouw van een fabriek in Tanger. De onderhandelingen liepen in maart vorig jaar uit tot een overeenkomst. De groep wierf toen 200 Marokkanen aan en stuurde ze naar Denemarken waar ze maandenlang een opleiding volgden.

Siemens fusioneerde in april 2017 met de Spaanse Gamesa en kreeg daarmee 72 procent van de Marokkaanse windenergiemarkt in handen. Siemens-Games runt onder meer de windmolenparken van Tarfaya (300 MW), Tanger (140 MW), Essaouira (60 MW) et Haouma (50 MW).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team