Zoeken

Passagiersverkeer tussen Spanje en enclaves in Marokko in juni hervat

7 mei 2020 - 12:40 - Wereld

©

Rederijen die in de Straat van Gibraltar werken, zijn zwaar getroffen door de gevolgen van de covid-19 pandemie. Het passagiersverkeer zou in het beste geval in juni worden hervat.

Sinds de afkondiging van de noodtoestand in Spanje worden enkel reizigers toegelaten die in Sebta of Melilla een speciale toestemming van de autoriteiten hebben en om dringende redenen naar Spanje moeten reizen.

Ceutatv bericht dat de regering in Sebta het bootverkeer opnieuw wil toelaten. Tot 10 mei wordt er echter geen verandering in de actuele situatie verwacht. Het vervoer van goederen blijft doorgaan en dat van passagiers blijft verboden, behalve om uitzonderlijke redenen.

In Tanger is de situatie identiek. Marokko houdt zijn grenzen gesloten, ook met Sebta en Melilla, en laat bijna geen boten vertrekken. In de afgelopen weken vertrokken wel enkele veerboten met gestrande Franse kampeerders.

Als het bootverkeer tussen de enclaves en Spanje wordt hervat, dan zal dat geleidelijk aan vanaf juli gebeuren, met een verminderde capaciteit. Het aantal passagiers en voertuigen zou dan fors lager zijn dan gewoonlijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team