Zoeken

Spaanse premier wil Mohammed VI niet irriteren

10 juli 2020 - 17:20 - Wereld

©

Pedro Sanchez zou persoonlijk het bezoek van Koning Felipe VI en zijn vrouw Letizia aan de Sebta en Melilla hebben tegengehouden. De Spaanse premier zou de voorkeur hebben gegeven aan het behoud van de goede betrekkingen tussen Spanje en Marokko.

El Cofidencial bericht dat de Spaanse regering van Sanchez de keuze heeft gemaakt om de twee enclaves in het noorden van Marokko niet op te nemen in de post corona tour van het koningskoppel om Mohammed VI niet te provoceren.

Koning Mohammed VI had in 2007 een bezoek van de Koning van Spanje aan Sebta en Melilla "betreurenswaardig" genoemd en er zelfs mee gedreigd "alle betrekkingen tussen de twee landen te beëindigen".

Om dergelijke spanningen te voorkomen heeft Pedro Sanchez voorkomen dat Felipe VI en Letizia de twee enclaves zouden bezoeken om het inwoners te feliciteren voor de manier waarop ze met de coronapandemie zijn omgegaan.

Persagentschap EFE had afgelopen vrijdag al laten weten dat het koningskoppel de twee enclaves niet ging bezoeken. De inwoners van Sebta en Melilla vinden dit besluit ongerechtvaardigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team