Zoeken

Passagiers TUI woedend na annulering vlucht naar Marokko

4 juni 2022 - 15:00 - Wereld

©

Een Brits gezin dat een vakantie in Marokko wilde doorbrengen, kreeg bij aankomst op de internationale luchthaven Gatwick, te horen dat hun reis geannuleerd was. Net als luchtvaartmaatschappij Transavia, annuleerde TUI in de afgelopen dagen verschillende vluchten wegens een gebrek aan cabinepersoneel.

Kate Beavis, die een zevendaagse vakantie in Marokko gepland had met haar man en twee kinderen van 11 en 14 jaar, vernam uren na aankomst op Gatwick Airport dat haar reis geannuleerd was, meldt BBC.

Lees ook: Transavia schrapt vluchten naar Marokko

"We boekten deze reis om ons kind te steunen die mentaal worstelt," verklaarde Kate. "We hebben een moeilijk jaar met hem gehad. Het was ook mijn eerste echte vakantie na een periode van werkloosheid. Ik run mijn eigen marketingbedrijf en worstel al een tijdje met de menopauze, dus ik had echt een rustpauze nodig." De vrouw was "erg overstuur" en haar "kinderen zijn er kapot van".

Lees ook: EasyJet annuleert vluchten naar Marokko

Naast de reiskosten besteedde Kate £160 aan PCR-tests voor het gezin, £320 aan de opvang van haar huisdieren, £200 aan parkeren op het vliegveld en £100 aan benzine. De familie moest een auto huren om thuis te komen, want de valet service kon de auto pas de week erna terugbrengen. Net als dit gezin hebben veel Britten bij aankomst op het vliegveld ontdekt dat hun vlucht geannuleerd is. De reden voor deze afgelastingen is een tekort aan cabinepersoneel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team