Zoeken

Passagiers landen na anderhalve dag wachten op Schiphol in Oujda en niet Al Hoceima

9 augustus 2018 - 12:18 - Marokkanen in het buitenland

©

De passagiers van een vlucht van Royal Air Marokko vertrokken woensdag na anderhalve dag wachten op Schiphol eindelijk naar Marokko...

Wat de al erg ontevreden passagiers niet verwachtten is dat ze ook nog eens op een andere luchthaven zouden landen.

Het toestel was op weg naar Al Hoceima. Na drie mislukte pogingen om in de stad te landen werd het toestel naar Nador gestuurd. Daar lukte het de piloot ook niet om zijn toestel aan de grond te zetten waardoor hij noodgedwongen 200 km verder, in Oujda, moest landen.

Passagiers noemen de reis een "horrorvlucht". Een van hen vertelde woensdagavond vanuit het vliegtuig dat ze het toestel niet mochten verlaten en dat er werd gekeken hoe ze naar Al Hoceima zouden kunnen worden gebracht.

De vlucht tussen Amsterdam en Al Hoceima met 170 passagiers stond oorspronkelijk op dinsdag gepland. De helft van de passagiers mocht woensdag op een andere vlucht vertrekken. De rest was dezelfde avond nog op Schiphol aan het wachten.

Royal Air Maroc kampt al weken met een staking van de piloten. De luchtvaartmaatschappij moest in de afgelopen dagen honderden vluchten annuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team