Zoeken

Iran reageert op beschuldigingen Marokko

12 mei 2021 - 19:40 - Wereld

©

Saeed Khatibzadeh, woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft gereageerd op de beschuldigingen van Nasser Bourita tijdens de vergadering per videoconferentie van het American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), de Israëlische lobby die actief is in de Verenigde Staten. De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken beschuldigde Iran ervan "via gevolmachtigden te handelen om Noord- en West-Afrika te destabiliseren".

De woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken verwierp de beschuldigingen van Nasser Bourita, hoofd van de Marokkaanse diplomatie, die werden geuit tijdens zijn toespraak tot de AIPAC, meldt Al Manar. Saeed Khatibzadeh veroordeelde "ongegronde aantijgingen tegen Iran".

"Vanwege haar onvermogen om haar eigen regionale problemen op te lossen, heeft de regering van Marokko haar steun betuigd aan het criminele zionistische regime en heeft zij opnieuw ongegronde beschuldigingen tegen de Islamitische Republiek Iran geuit," zei de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens hem "dragen dergelijke ongegronde beschuldigingen tegen Iran alleen maar bij tot de Amerikaanse en Israëlische complotten in de regio en werken zij de aanhangers van de rechtvaardige Palestijnse zaak tegen".

"Het is jammer dat Marokko, dat momenteel het voorzitterschap van het Al-Quds Comité bekleedt, de aandacht afleidt van het hoofdprobleem van de islamitische wereld, namelijk het bestrijden van de nieuwe agressie in Al-Quds en het verdedigen van de rechten van de Palestijnse natie, terwijl de moslimwereld meer dan ooit behoefte heeft aan eenheid en solidariteit," betreurde de Iraanse bewindsman.

Op donderdag sprak Nasser Bourita de AIPAC toe. "Mensen weten meer over de nucleaire activiteiten van Iran, maar Iran handelt ook via proxies om Noord- en West-Afrika te destabiliseren," zei hij, alvorens de normalisering van de betrekkingen tussen Marokko en Israël te steunen. Volgens het hoofd van de Marokkaanse diplomatie is de toenadering tussen het koninkrijk en de Hebreeuwse staat een gegeven dat de dynamiek van vrede in het Midden-Oosten zal versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team