Zoeken

Marokkaanse consortium neemt Amerikaanse Season Brand over

6 juni 2021 - 20:20 - Economie

©

Het Marokkaanse consortium Mutandis heeft woensdag aangekondigd dat het op het punt staat om het Amerikaanse visconservenbedrijf Season Brand over te nemen. Het bedrijf uit de Verenigde Staten is gespecialiseerd in de productie en marketing van ingeblikte sardines.

Hoewel de overname-overeenkomst nog wacht op goedkeuring van regelgevende instanties in Marokko en de Verenigde Staten, hebben Mutandis en het Amerikaanse bedrijf RAB Food, dat eigenaar is van Season Brand, besloten om de op handen zijnde deal wereldkundig te maken.

De overname is zeer belangrijk voor het Marokkaanse consortium omdat het op deze manier toegang krijgt tot de belangrijkste Amerikaanse voedseldistributieketens. Ook zal de visconservenafdeling van Mutandis kunnen putten uit de bijna 100 jaar ervaring van het Amerikaanse bedrijf.

Tussen 2015 en 2019 heeft Season Brand een groei van 13% doorgemaakt en een netto omzet van 54,6 miljoen dollar geboekt. Het Amerikaanse bedrijf heeft nagenoeg geen last gehad van de wereldwijde crisis die is ontstaan door de coronaviruspandemie. Mutandis verwacht dat zijn omzet in de tweede helft van 2021 zal stijgen met 480 miljoen dirham, en dat de nettowinst zal toenemen met 45 miljoen dirham door de overname van Season Brand. Het Marokkaanse consortium is wereldwijd actief op de markt voor visconserven, onder de merknamen Anny, Josiane en Marine.

Mutandis, genoteerd op de Casablanca Stock Exchange, zag in het eerste kwartaal van 2021 de omzet van de verkoop van zeevruchten stijgen en noteerde een groei van 11,3% van de verkoop van ingeblikte goederen in de eerste drie maanden van dit jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team