Zoeken

Frankrijk: boete voor overbeladen busje op weg naar Marokko

6 juli 2022 - 09:40 - Marokkanen in het buitenland

©

In het kader van een operatie tegen overbelading hebben de gendarmes van de Gard in Frankrijk, op vrijdag 1 juli verscheidene overbeladen voertuigen en vrachtwagens tegengehouden, waaronder een bestelbus die op weg was naar Marokko.

Met behulp van het weegsysteem dat geïnstalleerd is door het Regionaal Directoraat Milieu, Ruimtelijke Ordening en Huisvesting in Ambrussum, konden de gendarmes vaststellen dat auto’s, bestelwagens of vrachtwagens overbeladen waren. "Sinds 8 uur vanmorgen is een overbeladen vrachtwagen met aanhangwagen, op weg naar Marokko, geblokkeerd op de verzorgingsplaats van Ambrussum. Hij is gestopt en kan niet verder tot een deel van zijn lading gelost is en hij opnieuw geïnspecteerd is," vertelde kapitein Olivier Galon, hoofd van de gendarmerie van het departement Gard, aan Midi Libre. De gendarmes bekeurden de bestuurder van het busje. De boete voor overgewicht werd vastgesteld op 90 euro per 500 kg overgewicht.

Lees ook: Franse politie houdt overbeladen voertuigen op weg naar Marokko tegen (foto)

De gendarmes van de EDSR van het departement Gard voeren deze operatie sinds donderdag uit, door te zware voertuigen tegen te houden. De operatie werd voortgezet op zaterdag 2 juli 2022. Op 30 juni werden in totaal 13 voertuigen geflitst. "Wij houden alle auto’s, bestelwagens en vrachtwagens tegen die te zwaar lijken te zijn. Je hebt mensen die op vakantie gaan, voertuigen met losse dakdragers, andere automobilisten die zich verplaatsen, vrachtwagens," beschrijft kapitein Galon. Als u een bestelwagen huurt met rijbewijs B, mag u niet rijden met een voertuig waarvan het maximumgewicht, rekening houdend met de lading, meer dan 3,5 ton bedraagt," legde de agent uit. Het doel van de operatie is om alle overbeladen voertuigen van de snelwegen te halen.

Lees ook: Marokkaan op weg naar Marokko had 2 ton teveel in voertuig (foto)

"Bij overbelasting zijn de remmen niet meer toereikend. Ook is het gebied dat door de wind kan worden getroffen veel groter. Er bestaat een risico dat u de controle over het voertuig verliest en de lading kwijtraakt. Er bestaat ook gevaar voor een ernstig ongeluk op de snelweg," waarschuwde kapitein Olivier Galon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team