Zoeken

Ouders Monim betreuren zijn repatriëring naar Marokko

20 augustus 2021 - 15:00 - Marokko

©

Monim Almaymoni behoort tot de eerste groep minderjarigen die vanuit het sportcentrum Santa Amelia naar Marokko zijn gerepatrieerd. Zijn ouders, die hem dwongen om te migreren, betreuren zijn terugkeer. De jongeman is op zoek naar de geringste kans om terug te keren naar Sebta.

Monim is 17 jaar oud en afkomstig uit M’diq. Hij werd samen met andere minderjarigen naar Marokko gerepatrieerd uit het sportcentrum Santa Amelia, als onderdeel van de operatie die afgelopen vrijdag door het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken op touw werd gezet. Eenmaal in Marokko werd hij naar het centrum voor de bescherming van minderjarigen in Martil gebracht, waar hij enkele uren moest wachten, alvorens hij door zijn ouders werd opgehaald, meldt El Faro de Ceuta.

Lees ook: Spaanse kerk veroordeelt repatriëring Marokkaanse kinderen

De jongeman was tegelijk blij en bedroefd om herenigd te worden met zijn familie. "Mijn ouders waren niet erg blij met mijn terugkeer. Ze dachten dat me in Spanje een betere toekomst wachtte. In Marokko is er niets, geen werk, geen studies, geen toekomst. In feite waren zij het die me hebben aangemoedigd om in mei naar Sebta te gaan," zegt hij.

Monim betreurt ook dat de repatriëring net voor zijn vertrek naar Algeciras plaatsvond. Zijn neef, die in havenstad in het zuiden van Spanje woont, had reeds alle formaliteiten vervuld om hem uit het centrum te halen en hem mee te nemen. Met zijn terugkeer naar Marokko heeft hij deze kans voorgoed verspeeld. Maar de jongeman wanhoopt niet. Hij is vastbesloten om zo snel mogelijk en met alle mogelijke middelen naar Sebta terug te keren.

Lees ook: Sebta: kinderen ontsnappen om niet naar Marokko terug te keren

In het opvangcentrum van Martil kwam Monim andere minderjarigen uit Fnideq en Tanger tegen, die ook uit het centrum van Santa Amelia waren gerepatrieerd. Maar hij is vooral geraakt door de situatie van de minderjarige weeskinderen, die nu gedwongen zijn om in het centrum te blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team