Zoeken

Oude man gedood om sigaret in Marokko

25 juli 2023 - 21:00 - Marokko

©

Een detailhandelaar in sigaretten in de gemeente Sidi Rahhal, nabij Casablanca, heeft een oude man vermoord door hem met een steen op het hoofd te slaan, omdat hij een sigaret wilde maar geen geld had om ervoor te betalen.

Het slachtoffer had geen geld bij zich en zou de sigarettenverkoper hebben gevraagd hem er te geven. De verkoper zou hebben geweigerd, wat uitliep in een vechtpartij tussen de twee mannen. De oude man werd met een steen op het hoofd geraakt en overleed aan zijn verwondingen volgens Assabah.

Lees ook: Marokko: man vermoord voor schuld van 1000 dirham

De sigarettenverkoper, die bij de politie en justitie bekend staat voor de handel in drugs, zou blijkbaar niet hebben gewaardeerd dat de oude man bleef aandringen voor een sigaret. Hij zou het slachtoffer hebben uitgescholden alvorens stenen naar hem te gooien.

De oude man wankelde weg en stortte op enkele stappen van zijn huis ineen. Hij overleed ter plaatse. Net voor zijn dood gaf hij de identiteit van zijn belager aan familieleden door.

Lees ook: Marokko: man vermoord voor 5 Dh

De gendarmes van Sidi Rahhal arresteerden de sigarettenverkoper op verdenking van doodslag. Hij gaf de feiten toe en werd in voorlopige hechtenis geplaatst. Hij riskeert minimaal vijf jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team