Zoeken

Amerikaan krijgt na 70 jaar onderscheiding voor heldendaad in Marokko

24 november 2017 - 22:00 - Wereld

©

Een 90-jarige Amerikaanse veteraan uit de Tweede Wereldoorlog gaat eindelijk een militaire onderscheiding krijgen die hij ruim 70 jaar geleden in Marokko verdiende.

Kenneth F. Lincoln ontvangt de Marokkaanse medaille zondag in North Attleboro. Het US Naval War College in Newport in Rhode Island, stuurt een vertegenwoordiger en de Marokkaanse officier Chakir El Aissaoui van de Marokkaanse zeemacht om de medaille aan de oude man uit te reiken.

Lincoln vertelde dinsdag dat hij leuk verrast was en dat hij de medaille niet meer verwachtte ook al verdiende hij het. Lincoln werd in 1945 door de Amerikaanse marine naar Marokko gestuurd. Hij werd toen opgenomen in de brandweerkorps van de marine en hielp mee tientallen branden doven.

In de zomer van 1946 hielp hij mee bij een gigantische brand in Rabat. Bij de brand werden tientallen woningen verwoest maar kwam wonderlijk genoeg niemand om het leven. Lincoln kreeg toen de medaille maar keerde naar de Verenigde Staten alvorens het te hebben ontvangen. Lincoln heeft zelfs nog foto’s van de brand.

Kenneth F. Lincoln keerde hetzelfde jaar terug naar Massachusetts, trouwde en kreeg vier kinderen. Hij richtte er zijn eigen metaal- en kunststofpolijstbedrijf op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team