Zoeken

Vrouw in VAE redt man uit brandend vrachtwagen met hoofddoek

4 oktober 2017 - 18:00 - Wereld

©

Jawaher Saif Al Kumaiti is een heldin in de Verenigde Arabische Emiraten geworden. De 22-jarige vrouw redde enkele dagen geleden met behulp van een hoofddoek een Indiase chauffeur uit een brandend vrachtwagen.

De jonge vrouw werkt voor het staatsbedrijf Abu Dhabi National Oil Company. Ze verliet net het ziekenhuis waar ze een vriendin bezocht. Ze zat nog maar enkele minuten in haar auto toen ze twee brandende vrachtwagens zag. Een man stond in brand naast één van de voertuigen en riep om hulp.

Jawaher Saif Al Kumaiti aarzelde toen geen moment. Ze sprong uit haar auto, vroeg aan een vriendin die haar vergezelde haar hoofddoek en doofde de vlammen die Harkirit Singh bijna het leven kostten.

"Ik was geschokt toen ik op de plaats van het ongeluk aankwam. Toen ik de brandende man zag kon ik niet meer bewegen. Maar toen hoorde ik zijn kreten. Dat moedigde me aan om in te grijpen. Ik probeerde de arme man te kalmeren terwijl ik de vlammen doofde.”, vertelde de jonge Jawaher.

De jonge vrouw blijft ondanks haar heldendaad erg bescheiden. "Alle dank en lof gaat naar Allah, de Almachtige, die mij de energie en de moed heeft gegeven om op de juiste wijze te handelen in een uitzonderlijke situatie."

Toch verdient Jawaher lof, waardering en respect. Meerdere getuigen zagen het slachtoffer in brand maar grepen niet in. Velen filmden de scene met hun telefoons. “Ze keken naar het slachtoffer als stille toeschouwers”, betreurde de jonge vrouw nog. De politie van Ras El Khaïmah gaat Jawaher een medaille uitreiken voor haar heldhaftigheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team