Zoeken

Amerikaan tot 15 jaar cel veroordeeld voor vernielen moskee

13 december 2017 - 16:00 - Wereld

©

Een 37-jarige Amerikaan is vorig week tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het vernielen van een moskee in Titusville, in het Amerikaanse Florida.

Volgens persagentschap Reuters werd Michael Wolfe door bewakingscamera’s gefilmd toen hij met een machete ruiten insloeg en bewakingscamera’s en lichten vernielde van de Masjid Al-Muminin moskee.

De Islamitische Gemeenschap van Florida die de moskee beheert en de politie van Titusville hebben getracht een regeling te treffen met Wolfe. De man pleitte uiteindelijk schuldig aan haatmisdaad.

Imam Mohamed Mursi die de moskeeën in het centrum van Florida beheert reageerde blij op het vonnis. Volgens hem is het belangrijk dat de straf voorbeeldig is om mensen die gelijkaardige misdaden zouden willen plegen af te schrikken.

De imam veroordeelde ook de schietpartij in een kerk in Texas waarbij 26 mensen begin november werden vermoord. "Onze scholen, onze kerken, onze theaters zijn een rode lijn die niet mag worden overgestoken. De haat moet stoppen.", aldus Mohamed Mursi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team