Zoeken

Opgelichte migranten nemen wraak in Nador

24 januari 2021 - 20:40 - Marokko

©

In Nador heeft de gerechtelijke politie zeven mensen gearresteerd vanwege hun vermeende betrokkenheid bij een fraudezaak over migranten die vanuit Marokko illegaal naar Europa wilden reizen. Ze worden onder andere verdacht van ontvoering, gedwongen opsluiting en het eisen van losgeld.

De zaak kwam aan het rollen door een klacht die was ingediend door een broer van een van de slachtoffers. Hij meldde dat zijn broer was ontvoerd en werd vastgehouden in een huis in de wijk Igounaf. Ook zouden de daders een bedrag van 40.000 dirham aan losgeld hebben geëist, zo blijkt uit een persbericht van het Directoraat-generaal Nationale Veiligheid (DGSN).

Bij de bevrijding van het slachtoffer heeft de politie vijf mensen gearresteerd op verdenking van ontvoering en mishandeling. Pas na onderzoek bleek dat de daders allemaal de illegale oversteek naar Europa wilden maken en dat zij het slachtoffer hadden ontvoerd om losgeld van zijn broer te eisen. Ze deden dit uit wraak omdat de ontvoerde man en zijn broer hen valse beloftes hadden gedaan om een illegale reis naar Europa te kunnen maken.

Zolang het onderzoek van de DGSN nog gaande is, blijven alle zeven gearresteerde personen in hechtenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team