Zoeken

Opgelicht buitenlands koppel vraagt hulp aan Koning Mohammed VI

16 januari 2020 - 12:00 - Marokko

©

Een koppel dat het project "Marrakech, Afrikaanse culturele hoofdstad 2020" hadden gelanceerd, is het slachtoffer geworden van een vastgoedmakelaar en een politieman.

Eliza Boumah en haar man Philippe Brun stellen in een open brief aan Koning Mohammed VI, te zijn opgelicht door de makelaar en de agent.

Het koppel investeerde veel geld om van Marrakech de culturele hoofdstad van Afrika te maken. Ze werkten maanden aan het project en wilden het African House in de rode stad oprichten.

Het African house was bedoeld om talenten uit sub-Sahara Afrika samen te brengen en hun integratie te bevorderen. Maar het project werd nooit waargemaakt door de oplichting waarvan het koppel het slachtoffer zou zijn geworden.

Eliza Boumah stelt dat het pand dat ze via de makelaar hadden gekocht voor het African House niet in het kadaster bleek te zijn geregistreerd. Een agent die de makelaar kent, chanteerde hen en maakte uiteindelijk misbruik van zijn macht om hen uit het huis te zetten.

Een klacht werd bij de procureur des Konings ingediend, maar daar werd voorlopig nog geen gehoor aan gegeven. Het koppel vreest nu dat de daders ongestraft zullen blijven en vraagt daarom aan Koning Mohammed VI om in te grijpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team