Zoeken

BCIJ zegt hoe moordenaars politieagent in Casablanca werden opgespoord

19 maart 2023 - 12:00 - Economie

©

Na de moord op een politieagent in Casablanca en de arrestatie van drie verdachten die trouw hadden gezworen aan Daesh, heeft de directeur van het Centraal Bureau voor Gerechtelijke Onderzoeken (BCIJ), Cherkaoui Habboub, tijdens een persconferentie meer details gegeven over deze terroristische cel en de geplande moord op de politieagent.

Volgens Cherkaoui Habboub leidden verschillende elementen, zoals de uitvoeringsmethode van de criminele daad, de manier waarop het lichaam van de politieagent werd verminkt en het feit dat zijn wapen en handboeien werden gestolen, de onderzoekers naar de terroristische piste. "Er waren zoveel gegevens en aanwijzingen die vanaf het begin bevestigden dat we te maken hadden met een georganiseerde criminele daad gepleegd door ten minste twee personen", aldus de baas van de BCIJ.

Lees ook: Daesh-leden gearresteerd na vondst verkoold lichaam politieagent in Marokko

Met deze gegevens in hun bezit en na analyse van monsters en sporen op de plaats van delict, en door de route van de auto van het slachtoffer te traceren, slaagden de onderzoekers erin de eerste verdachte in Casablanca te arresteren, de tweede in Sidi Harazem en de derde in Casablanca tijdens een andere operatie. Tijdens hun ondervraging hebben de verdachten "aangekondigd dat ze onlangs trouw hebben gezworen aan de vermeende emir van Daesh en toegegeven dat ze van plan waren deel te nemen aan een lokaal terroristisch project met als doel ernstige schade toe te brengen aan de openbare orde", vervolgde Cherkaoui Habboub.

Lees ook: Promotie voor agent wiens verkoold lichaam in Had Soualem werd ontdekt

De drie verdachten van 31, 37 en 50 jaar, waren van plan om zich bij de terroristische organisatie in de Sahel-landen aan te sluiten, maar vanwege een gebrek aan financiering besloten ze individuele criminele daden te plegen. Ze wilden bankovervallen plegen om een grootschalige aanval te financieren. Cherkaoui Habboub prees de medewerking van de burgers en moedigde hen aan om te blijven samenwerken met de autoriteiten om dit soort criminele daden te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team