Zoeken

Oorlogsschip verspert weg abortusboot in Marokko

4 oktober 2012 - 12:43 - Marokko

©

Marokko heeft een fregat van de Koninklijke Marine ingezet, om te voorkomen dat de abortusboot van de Nederlandse ONG Women on Waves, deze donderdag aanmeert in de haven van Marina Smir nabij Tetouan.

De oprichtster van de organisatie, die zich zelf aan boord van de boot bevindt, vertelde dat zij en haar team naar een alternatieve oplossing zoeken, zonder nadere details te geven, aldus Novum.

De Nederlandse NGO wil Marokkaanse vrouwen helpen hun zwangerschap te beëindigen in internationale wateren, omdat de Marokkaanse wet abortus verbiedt. De abortusboot werd in 2004 op dezelfde manier weggejaagd door Portugal.

Women of Waves is naar Marokko getrokken op uitnodiging van de beweging MALI. De NGO heeft een hotline geopend voor Marokkaanse vrouwen die aan boord willen komen, en legt op haar website uit hoe je een zwangerschap tot 9 weken kan afbreken met medicijnen beschikbaar in Marokko.

Woensdag hadden de Marokkaanse autoriteiten al aangegeven de boot waarschijnlijk niet zou kunnen aanmeren in Marokko, maar zonder erbij te vermelden dat de Marine zou ingrijpen.

Update 4 oktober: leden van Woman of Waves wisten volgens de media, via een omweg de haven van Marina Smir bereiken. Hier en daar wordt ook aangegeven dat de abortusboot al dagen in de Marokkaanse haven ligt. Geen enkele vrouw zou zich hebben gemeld voor een abortus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team