Zoeken

Nederlandse abortusboot in Marokko

1 oktober 2012 - 11:03 - Gemeenschap

©

De abortusboot van Women on Waves komt volgende week naar Marokko, om Marokkaanse vrouwen te helpen aborteren in internationale wateren. In Marokko is abortus bij de wet.

De organisatie komt op uitnodiging van de Mouvement Alternatif pour les Libertés Individuelles (MALI), gekend voor haar anti−Ramadan acties. MALI strijdt sinds kort voor de legalisatie van abortus in Marokko.

Omdat de Nederlandse wet geldt wanneer de abortusboot zich in internationale wateren bevindt, zal de zwangerschap van Marokkaanse vrouwen er mogen worden afgebroken zonder dat de wet wordt overtreden. Dat meldt Novum.

Mogelijk hervormt Marokko binnenkort de abortuswet, om deze toe te staan in geval van verkrachting, incest of zware foetale misvorming. De huidige Marokkaanse wet verbiedt abortus tenzij de zwangerschap een gevaar vormt voor de gezondheid van de moeder.

Iemand die een abortus doet of ondergaat, alsook alle tussenpersonen, riskeren van zes maanden tot twee jaar gevangenis.

In Marokko worden 600 abortussen per dag uitgevoerd door dokters. Daar kommen dagelijks 200 illegale abortussen bij, volgens de voorzitter van de Marokkaanse NGO tegen illegale abortus, Professor Chafik Chraibi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team