Zoeken

Tot 1000 abortussen per dag in Marokko

28 oktober 2011 - 11:00 - Marokko

©

Tussen 500 en 600 gemedicaliseerde abortussen en tussen 150 en 250 traditionele abortussen (gedaan door vroedvrouwen, kruidendokters, etc..) Worden dagelijks uitgevoerd in Marokko, zei woensdag dokter Chafik Chraibi, voorzitter van de Marokkaanse NGO tegen illegale abortus.

Professor Chraibi hekelde op een persconferentie woensdag in Rabat, artsen die hun kantoren hebben omgetoverd tot echte slachtplaatsen, waar ze tot vijf abortussen per dag uitvoeren op vrouwen die grotendeels minderjarig, studenten of dienstmeiden zijn.

Een onofficieel rapport heeft het zelfs over duizend abortussen per dag. Deze cijfers zijn uiteraard niet bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid daar het over een illegaal praktijk gaat.

De verklaringen van professor Chraibi worden ondersteund door Dr Mustapha El Mnasfi, die de autoriteiten vraagt de realiteit te accepteren en er aan te werken door dringend een juridisch arsenaal op te stellen om abortus te regelen.

De legalisering van abortus in geval van verkrachting, incest of zware foetaal misvorming, zal binnenkort mogelijk zijn in Marokko volgens minister van Sociale Ontwikkeling en Gezin, Nouzha Skalli.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team