Zoeken

Jamel Debbouze huldigt overleden Aïcha Chenna

27 september 2022 - 13:00 - Cultuur

©

De Frans-Marokkaanse comedian Jamel Debbouze heeft hulde gebracht aan Aicha Chenna, alias "Mère Courage" (Moeder Moed), één van de meest actieve pleitbezorgers voor de zaak van vrouwen en kinderen in Marokko. Ze overleed op zondag 25 september, op 81-jarige leeftijd.

De eerbetuigingen stromen binnen sinds het overlijden van Aicha Chenna, bijgenaamd "Mère Courage". Op Instagram huldigt Jamel Debbouze, één van haar bewonderaars, de nagedachtenis van een vrouw die haar leven lang de weg wees. "Je hebt ons je hele leven de weg gewezen. Dankzij jou weten we het! Dankzij jou weten we het! Moge je ziel in vrede rusten," schreef de echtgenoot van Melissa Theuriau.

Lees ook: Aicha Ech-Chenna, icoon van de strijd voor vrouwenrechten, overleden (video)

Aicha Chenna is zondag op 81-jarige leeftijd overleden. Ze was de oprichtster van de vereniging ’Association Solidarité féminine’. De activiste kwam haar hele leven op voor de rechten van alleenstaande vrouwen en verlaten kinderen.

Lees ook: Franse ridderorde voor Aich Ech-Chenna

De overledene had 60 jaar ervaring in het activisme. Haar acties hebben haar veel erkenning en verdienste opgeleverd. In Marokko ontving zij in 2000 de erepenning en een aanmoedigingsmedaille van Koning Mohammed VI. In Frankrijk ontving zij in 2013 het Legioen van Eer, de hoogste en belangrijkste Franse nationale onderscheiding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team