Zoeken

Komiek Wahid Bouzidi overleden tijdens vakantie in Marrakech

20 augustus 2023 - 14:16 - Cultuur

©

De Frans-Algerijnse komiek en iconische figuur van de Jamel Comedy Club, Wahid Bouzidi, is op 45-jarige leeftijd overleden, zoals aangekondigd op zijn officiële Facebook-account.

Tijdens zijn vakantie in Marrakech kreeg Wahid Bouzidi op woensdag 16 augustus een beroerte en moest hij met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis. Naast zijn talent als komiek, die met name werden onthuld door zijn one-man show "Wahid... hij staat weer op", heeft hij ook indruk gemaakt met rollen in films als "Case départ" en "Nicky Larson et le parfum de Cupidon".

Lees ook: Komiek Wahid Bouzidi in kritieke toestand in ziekenhuis in Marrakech

Na dit droevige nieuws hebben verschillende beroemdheden hun verdriet geuit op sociale media. DJ Abdel sprak over de "kostbare momenten" die hij met Wahid deelde. Presentator Arthur herinnerde zich "jaren van lachen in Vendredi tout est permis" en betuigde zijn steun aan de familie en vrienden van de komiek. Actrice Leïla Bekhti prees zijn "vriendelijke en stralende glimlach".

Lees ook: 48049"

Wahid Bouzidi kreeg in het verleden al twee keer een beroerte. In een interview voor Le Courrier de l’Atlas in september 2021 had hij zelfs toegegeven dat na deze incidenten de artsen twijfelden of hij weer op het podium kon staan. Maar de artiest weigerde ondanks alle zijn carrière te stoppen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team