Zoeken

Verontrustend nieuws over Wahid Bouzidi na hartaanval in Marokko

20 augustus 2023 - 12:00 - Cultuur

©

Tijdens zijn vakantie in Marokko kreeg de Frans-Algerijnse komiek Wahid Bouzidi, bekend van de "Jamel Comedy Club", een hartaanval. Hij ligt nu in coma in een kliniek in Marrakech. Zijn tourdata zijn geannuleerd tot juni 2024.

Woensdag kreeg Wahid Bouzidi, net als in 2021, een hartaanval. Hij bevond zich op dat moment op vakantie in Marokko. Hij werd met spoed opgenomen in een kliniek in Marrakech. Vrijdag gaven zijn naasten een update. "We krijgen maar mondjesmaat nieuws. Op dit moment ligt Wahid in coma," aldus Ludo, de tourorganisator van de komiek, in een verklaring. In een poging om de fans van de 45-jarige Frans-Algerijnse komiek gerust te stellen stelt hij dat Bouzidi "in goede handen is bij een uitstekend medisch team. Zijn vrouw en vrienden zijn bij hem. We hopen dat hij snel herstelt.

Lees ook: Komiek Wahid Bouzidi in kritieke toestand in ziekenhuis in Marrakech

Na de bekendmaking van zijn ziekenhuisopname reageerden tientallen celebs uit de film- en stand-upwereld door hun steun te betuigen. "Veel liefde voor onze vriend Wahid. Word snel beter, zodat we weer samen kunnen lachen," schreef tv-presentator Arthur op X. Zijn vriend en collega van de Jamel Comedy Club, Farid Chamekh, vroeg op Instagram om te bidden voor "zijn broer Wahid die momenteel in het ziekenhuis ligt." Voormalig Koh-Lanta deelnemer Moundir bidt voor het herstel van een "voorbeeldige familievader, een geweldige artiest en komiek."

Lees ook: Marokkaanse acteur Miloudi Habachi herstelt van hartaanval

"Een maand geleden (in augustus 2021) kon ik nauwelijks lopen. Dokters vertelden me constant dat ik nooit meer op het podium zou staan. Dat ik nu uren op het podium kan staan, voelt als een overwinning," zei Wahid Bouzidi tegen Courrier de l’Atlas op 28 september 2021, na zijn eerste hartaanval. Voorlopig zijn de tourdata van de komiek geannuleerd tot juni 2024.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team