Zoeken

#AkhannouchGetOut: de hashtag die viral gaat op social media

18 juli 2022 - 11:40 - Marokko

©

In Marokko stijgt de woede tegenover regeringsleider Aziz Akhannouch, parallel met de stijging van de prijzen van consumptiegoederen en in het bijzonder brandstof. Op internet eisen veel Marokkanen zijn vertrek.

De oproepen tot het aftreden van Aziz Akhannouch op sociale media nemen alsmaar toe, de hashtags #GetoutAkhannouch en #Akhannouchleave gaan viraal. Op vrijdag genereerde #GetoutAkhannouch meer dan 11.000 tweets en duizenden retweets. Veel Marokkanen protesteren op het web tegen de torenhoge prijzen van voedsel en goederen, met name brandstof. De handhaving van de brandstofprijs op meer dan 16 dirham gedurende de laatste maanden leidt bij veel mensen tot boosheid.

Lees ook: Afriquia van Aziz Akhannouch doelwit boycotcampagne

"Als Marokkaans burger voeg ik mijn stem toe aan de stemmen van de waarheid en aan die van iedereen die lijdt onder de stijging van de olieprijzen. We vormen een vuist tegen de regering van Akhannouch, voor het Marokkaanse volk," tweette een Marokkaanse gebruiker. "Alleen in Marokko: de premier is eigenaar van de grootste oliemaatschappij van het land en speelt met het leven van mensen, door de prijzen vast te leggen die hij wil", schreef een ander, erop wijzend dat Aziz Akhannouch de baas is van de Akwa oliegroep, een conglomeraat van miljarden dollars.

Lees ook: Marokko zal brandstofprijzen niet subsidiëren

Marokkaanse internetgebruikers eisen niet alleen het vertrek van Akhannouch, maar roepen de regering ook op de prijzen van benzine en diesel op 7 dirham en 8 dirham vast te stellen, om de gezinnen te ontlasten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team