Zoeken

Onderzoek naar vervuiling Marchica-lagune in Nador

22 augustus 2022 - 12:00 - Marokko

©

De informatie die circuleert over de moedwillige verontreiniging van het Marchica-meer in het noorden van Marokko is onjuist, meldt de Nationale Dienst voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE). De dienst heeft het verslag gepubliceerd van een commissie die tussen 4 en 6 augustus de situatie ter plaatse onderzocht.

Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van een hele rits aangiften, waarin melding werd gemaakt van opzettelijke lozingen van afvalwater in de lagune van Marchica, aldus een verklaring van het bureau. Daarin wordt ook melding gemaakt van de opdracht van de directeur-generaal van het bureau, om alle lozingspunten in de lagune te onderzoeken.

Lees ook: Dit zijn de vuilste stranden van Marokko deze zomer

Er is geen opzettelijke lozing van afvalwater waargenomen en er is ook geen stank waargenomen bij alle bestaande lozingspunten die in de lagune terechtkomen, zo concludeerde het bureau, onder verwijzing van verslagen van de verschillende bezoeken die de commissie heeft gebracht aan de lozingspunten, die het voorwerp waren van de aangiften.

Dezelfde bron schrijft ook dat de saneringsteams ter plaatse de situatie voortdurend monitoren en de saneringswerkzaamheden beheren, vooral tijdens deze zomerperiode, die wordt gekenmerkt door de toevloed van een groot aantal bezoekers aan de stad Nador.

Lees ook: Marokko wil met "D-Rain" zee schoonmaken

Bovendien zorgen de diensten van het bureau voor een voortdurende coördinatie met de plaatselijke autoriteiten en met het Agentschap voor de ontwikkeling van het gebied van de lagune van Marchica in Nador, ten einde mogelijke lozingen in de genoemde lagune te voorkomen, met het oog op het behoud van dit gebied, dat een sterk biologisch en ecologisch potentieel heeft, zo wordt eraan toegevoegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team