Zoeken

Pedofiliezaak Marrakesh: Marokkaanse procureur pusht Frankrijk

13 augustus 2011 - 17:00 - Wereld

©

Naar aanleiding van het onderzoek gestart in Marokko rondom de verklaringen van Luc Ferry, die eind mei op de zender Canal+ verklaarde dat een voormalige Franse minister "betrapt was in Marrakesh tijdens een orgie met kleine jongens", heeft de procureur-generaal van Marrakesh een verzoekschrift ingediend bij het parket van Parijs.

De bedoeling van deze verzoekschrift is te ontdekken of Marokkaanse onderdanen bij de zaak betrokken zijn of niet, aldus Najat Anwar, voorzitster van de Marokkaanse NGO "Raak mijn kind niet aan".

Volgens haar is het de procureur-generaal Abdelillah Mestari, die de juridische actie in Parijs startte, die haar vereniging van deze verzoekschrift op de hoogte bracht.

Eén week na de beschuldigingen van de voormalige minister van Onderwijs Luc Ferry, had Marokko de opening van een onderzoek bevolen.

De NGO "Raak mijn kind niet aan" is ook aan de oorsprong van een klacht tegen X ingediend in Marrakesh en Parijs. De NGO veroordeelt "de seksuele uitbuiting van minderjarigen" en de "niet-aangifte" van deze misdaad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team