Zoeken

Pedofiele orgiën in Marrakesh: Marokko opent onderzoek

10 juni 2011 - 14:00 - Wereld

©

De Marokkaanse regering heeft woensdag een onderzoek gestart over de verklaringen van Luc Ferry, voormalige Franse minister van Onderwijs die eind mei op de Franse zender Canal+ zei dat een oud minister van de Franse regering "betrapt was in Marrakesh tijdens een orgie met kleine jongens".

De Marokkaanse minister van Justitie heeft de openbare aanklager van Marrakesh geïnstrueerd om de opening van een onderzoek, melde Nouzha Skalli, minister van Sociale Ontwikkeling, Gezin en Solidariteit, woensdag.

Nouzha Skalli had een paar dagen geleden voor het Parlement al laten weten dat Marokko niet van plan was de zaak te laten lopen.

De Marokkaanse NGO tegen pedofilie, "Raak mijn kind niet aan", die al een klacht heeft ingediend tegen X in Marrakesh, heeft op woensdag ook een klacht ingediend tegen X in Parijs voor "seksueel misbruik van minderjarigen" en "niet-aangifte".

Het doel van deze tweede klacht is "druk uit te oefenen op de Franse rechterlijke instanties om een echt onderzoek uit te voeren" volgens Jean Chevais, advocaat van de Marokkaanse NGO.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team