Zoeken

Onderdrukte sit-in van 13 maart in Casablanca: de versie van de Politie

16 maart 2011 - 00:01 - Marokko

©

In een verklaring aan de televisiezender Al Oula, zie de prefect van politie in Casablanca dat de betogers werden verspreid zondag 13 maart omdat ze verzameld waren "om de veiligheidsdiensten uit te dagen".

De betoging, dat gedomineerd werd door leden van Al Adl wal Ihssane, zegt de prefect van de politie, was verspreid "in verschillende groepen met als doel de mensen te terroriseren en tweedracht te zaaien tussen de handelaars en bewoners".

De gelederen van de demonstranten werden versterkt door een paar mensen die van plan waren "een mars en niet een sit-in aan te vangen", vandaar de tussenkomst van de politie. Een gevecht zou uitgebroken zijn tussen demonstranten en politie, waarbij een twintigtal gewonden vielen, waarvan vijf politieagenten.

Het krachtige optreden van de politie is beslist door de veiligheidsdiensten teneinde een belemmering te vormen voor de reeks hervormingen die door koning Mohammed VI aangekondigd werden. Bronnen van het ministerie van Binnenlandse Zaken beweren dat de politie alleen maar de wet toegepast heeft en een niet toegestane sit-in uiteendreef​​.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team