Zoeken

20 maart: Amnesty International treedt in

20 maart 2011 - 10:02 - Marokko

©

Amnesty international, internationale organisatie voor Mensenrechten, heeft Marokko gevraagd de protestmarsen van zondag 20 maart gepland in heel het land, niet te onderdrukken.

Amnesty International heeft haar bezorgdheid geuit na de gebeurtenissen van zondag 13 maart waarbij een sit-in, geleid door militanten van Al Adl wal Ihssane, brutaal is verspreid door de politie in Casablanca. De organisatie omschrijft deze incidenten als "verontrustend" na "de beloften van de koning van Marokko over het respecteren van de mensenrechten".

"De Marokkaanse autoriteiten moeten het recht van demonstranten om hun standpunten en eisen op vreedzame wijze te uiten respecteren en de politie aanmoedigen geen onnodige kracht uit te oefenen wanneer dit niet nodig is", aldus Amnesty International.

De stappen van zondag 20 maart georganiseerd door de Beweging van 20 februari om de uitvoering van politieke en constitutionele hervormingen te versnellen, zal worden gevolgd in meer dan zestig steden en dorpen in Marokko en in het buitenland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team