Zoeken

Noussair Mazraoui kiest definitief voor Marokko

30 augustus 2018 - 14:00 - Sport

©

Noussair Mazraoui heeft zijn keuze gemaakt. De vleugelverdediger zal voor Marokko uitkomen en niet voor Nederland.

Bondscoach Hervé Renard heeft de 20-jarige speler opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijd tegen Malawi voor de Afrika Cup 2019. Mazraoui is op de uitnodiging ingegaan.

Ronald Koeman, bondscoach van Oranje, probeerde enkele dagen geleden nog Mazraoui te overtuigen om voor het Nederlands elftal te kiezen, zonder succes.

"Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet", verklaarde de Mazraoui aan De Telegraaf. "Meneer Koeman heeft een voortreffelijk verhaal verteld en presenteerde het plan dat hij voor mij had. (...) Ik heb er met mijn ouders over gesproken, met mijn oom, met mijn zaakwaarnemer. Je vraagt een beetje advies, maar niemand heeft me beïnvloed. Ik heb zelf de knoop doorgehakt.", aldus de kersverse Atlas Leeuw.

"Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land. De mensen die mij kennen weten dat ik een trotse Hollander ben en een trotse Marokkaan. Ik ben hier geboren en opgegroeid. Ik heb de afgelopen week ook een heleboel keer een beeld gevormd van hoe het zou zijn om in het Oranje-shirt in een vol stadion te spelen. En geloof me, dat zag er mooi uit. Spelen in Oranje met teamgenoten van Ajax."

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team