Zoeken

Nasser El Khayati open voor Nederland zolang Marokko niet belt

7 november 2018 - 10:40 - Sport

©

Nasser El Khayati zou het liefst een interlandcarrière bij Marokko spelen. Maar de 29-jarige speler is ook bereid om voor Oranje uit te komen.

In een interview met Voetbal International vertelde El Khayati dat hij nog steeds op een uitnodiging van Marokko hoopte.

"Vorige week werd de selectie bekend (voor Marokko), ik zat er weer niet tussen. Weer niet. Terwijl ik toch niet veel meer kan laten zien dan dit, ik ben een van de topscorers van de Eredivisie! Ik moet keihard mijn best blijven doen, maar het lastige is dat ik op een positie speel met heel veel concurrentie."

"Ik kreeg laatst een berichtje van Mark Wotte, die al heel lang de Onder-23 van Marokko traint. Hij zei dat hij het met de staf van het Marokkaanse elftal over me gehad had, dat ze van me gecharmeerd zijn, maar dat er gewoon heel veel goede spelers rondlopen op mijn plek. Dan heb je het over Younès Belhanda, die Champions League speelt met Galatasaray, Hakim Ziyech die het geweldig doet bij Ajax en Mbark Boussoufa die terecht heel veel krediet heeft. De bondscoach moet dus keuzes maken en daarbij mensen teleurstellen.", aldus El Khayati.

"Kijk, ik heb het afgelopen jaar altijd gezegd dat ik graag voor Marokko wilde uitkomen, daar ligt mijn eerste keuze. Maar als Nederland mij eerder belt, graag. Dat zou voor mij ook een enorme eer zijn. Ik wil gewoon graag een interlandcarrière. Als ik daarin een keuze moet maken, dan kies ik simpelweg voor het land dat mij als eerste belt. Zo is dat bij jongens als Hakim Ziyech en Ibrahim Afellay ooit ook gegaan. Had de KNVB eerder naar Ziyech gebeld, dan had hij nu wellicht voor Oranje gespeeld. Had de Marokkaanse bond eerder naar Afellay gebeld, had hij wellicht voor Marokko gespeeld. Zo sta ik er ook in.", vervolgde de sterspeler van ADO Den Haag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team