Zoeken

Noureddine Naybet in top-10 beste Arabische spelers aller tijden

5 mei 2015 - 22:30 - Sport

©

Noureddine Naybet staat in de top-10 van beste spelers in de geschiedenis van de Arabische voetbal. De voormalige Marokkaanse international en aanvoerder van de Atlas Leeuwen werd verkozen door website Red Bull.

De Marokkaanse topvoetballer ging in 2006, op zijn 36e, met pensioen. Hij kwam 115 keer uit voor Marokko en was jarenlang aanvoerder van het nationaal elftal.

Naybet leerde op straat voetballen in de wijk Derb Chourfa in Casablanca. Wydad Casablanca zag zijn talent en contracteerde hem op heel jonge leeftijd. Naybet won met de club drie landstitels en de CAF Champions League in 1992. Daarop volgde een briljante internationale carrière. Hij speelde onder meer bij Nantes FC, Sporting Lissabon, Deportivo La Coruna en Tottenham Hotspur.

Noureddine Naybet speelde samen met de Atlasleeuwen zes Afrika Cups, de wereldkampioenschappen voetbal in 1994 en 1998, en de ongelukkige finale van de Afrika Cup 2004 tegen Tunesië.

De speler, wiens fortuin in Casablanca een veelbesproken onderwerp is, heeft onder meer in de Spaanse vastgoedsector geïnvesteerd.

Top-10 beste Arabische spelers aller tijden

1 - Mohamed Salah (Egypte)
2 - Majed Abdullah (Saoedi-Arabië)
3 - Ali Al Habsi (Oman)
4 - Rabah Madjer (Algerije)
5 - Hossam Hassan (Egypte)
6 - Omar Amoory Abdulrahman (Saoedi-Arabië)
7 - Sami Al Jaber (Saoedi-Arabië)
8 - Mohamed Aboutrika (Egypte)
9 - Ismail Matar (Verenigde Arabische Emiraten)
10 - Noureddine Naybet (Marokko)

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team