Zoeken

Marokkaan rijdt agent aan bij wegversperring in Frankrijk

25 september 2022 - 17:00 - Wereld

©

Een 29-jarige man van Marokkaanse afkomst wordt ervan verdacht in het noorden van Frankrijk een agent te hebben aangereden bij een wegversperring. In zijn voertuig had hij heroïne.

Het incident vondt maandag rond 23 uur plaats in Anzin, bij Valenciennes, in het noorden van Frankrijk. De twintiger probeerde aan een controle te ontsnappen en raakte daarbij een politieagent bij een wegversperring.

Lees ook: Arts in Tanger rijdt agent opzettelijk aan en vlucht weg

Volgens de brandweer zetten de agenten de achtervolging in. Dit leidde tot de arrestatie van de verdachte. Hij werd in bewaring gesteld.

Een woordvoerder van de politievakbond heeft laten weten dat de agent die werd aangereden, ernstige verwondingen opliep aan de benen en rug. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Lees ook: Marokkaanse Nederlander rijdt agent dood in Marokko

De Franse minister van Binnenlandse zaken heeft op het incident gereageerd. "Elke dag worden onze veiligheidsdiensten geconfronteerd met pogingen tot moord tijdens hun dienst. Het is zij dat wij moeten steunen in plaats van delinquenten te helpen," schreef de bewindsman in een bericht op Twitter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team