Zoeken

Nordin Amrabat legt zijn keuze voor Al-Nassr uit

18 juli 2018 - 16:00 - Sport

©

Nordin Amrabat tekende maandag voor drie seizoenen met Al-Nassr in Saoedi-Arabië. De Marokkaanse international verraste met zijn keuze maar stelt er goed over te hebben nagedacht.

Al-Nassr betaalde 4 miljoen euro aan Watford. De speler zelf zal in drie jaar 10 miljoen dollar verdienen volgens Marokkaanse media.

Aan VI vertelde Amrabat over zijn keuze. "Ik heb hier met volle overgave getekend. Ik had opties in Spanje, Turkije, Qatar en Dubai, maar met Al-Nassr ga ik om de titel spelen. Dit is echt een heel grote club, een beetje het Ajax van Saoedi-Arabië. Er zitten hier regelmatig 60.000 fans op de tribune en de nieuwe president is begonnen aan een mooi project. Ze willen echt iets neerzetten, er staat hier iets moois te gebeuren."

Financieel is een vertrek naar Saoedi-Arabië ook interessant, dat ontkent de speler niet. Ook de contractduur speelde een rol. "Maar het voetbal is hier ook echt in opkomst. Clubs mogen nu zeven of acht buitenlanders in de selectie hebben, voorheen maar drie. Je ziet momenteel ook steeds meer grote namen, zowel spelers als trainers, naar Saoedi-Arabië gaan. De nieuwe bondsvoorzitter is ontzettend ambitieus. Hij gaat heel veel veranderen om het niveau van het voetbal omhoog te brengen. (...) De club heeft vier miljoen euro voor me betaald, dus ik moet het echt laten zien. De verwachtingen zijn hoog.", aldus een overtuigde Amrabat.

"Het is niet zo dat ik bewust vertrek uit Europa. Ik heb hier voor drie jaar getekend, maar we zullen zien wat er gebeurt. Ik heb zeker de ambitie om over een paar jaar weer terug te keren naar Europa, Spanje bijvoorbeeld. Maar nu kom ik bij een club waar ik in principe alles ga spelen en dat is belangrijk met het oog op de nationale ploeg. Marokko is voor mij het belangrijkst."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team