Zoeken

Toerisme: noorden van Marokko onder druk

18 juli 2020 - 18:30 - Economie

©

De toeristische sector in Marokko wacht wanhopig op de komst van toeristen om de rest van het seizoen te redden en de sector veilig te stellen.

In het noorden van Marokko komt het toeristisch seizoen traag op gang. Ondanks de strenge controles en permanente aanwezigheid van de politie zijn lokale toeristen sinds enkele dagen terug op de stranden in Al Hoceima, Mdiq, Fnideq en andere kuststeden aan de Middellandse zee. Het gaat voornamelijk om bezoekers uit nabijgelegen regio’s.

Toerismeprofessionals zijn zich bewust van de epidemiologische situatie in het land en de eisen van de klanten die een veilig en zorgeloos vakantie willen doorbrengen. Alle maatregelen werden als gevolg getroffen om hen gerust te stellen en hun veiligheid te garanderen.

Lalla Samira Ktiri El Idrissi, voorzitster van de Regionale Vereniging van de Hotelindustrie (ARIH) van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, bevestigt dat aan ALM en vraagt dat de opgelegde bezettingsgraad van 50 procent wordt verlicht. Reden daarvan is volgens haar de grote vraag en lange wachtlijst van toeristen die hun vakantie in het noorden van het land willen doorbrengen.

In de centra van de kuststeden is de situatie veel moeilijker. In sommige hotels in Tetouan of nog Al Hoceima bereikt de bezettingsgraad amper 10 procent. Door de kosten van alle maatregelen die moesten worden getroffen om te mogen heropenen, hebben veel hoteliers er spijt van dat ze hun deuren hebben heropend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team