Zoeken

Noord-Marokko keurt ambitieus ontwikkelingsplan goed

5 juli 2024 - 16:50 - Marokko

©

De regionale raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima heeft een reeks projecten goedgekeurd om de economische groei en ontwikkeling in de regio te stimuleren. Deze projecten omvatten investeringen in landbouw, visserij, infrastructuur, cultuur en sociale voorzieningen.

Een van de belangrijkste doelstellingen is het creëren van banen en het aantrekken van investeringen. Dit zal worden bereikt door de bouw van moderne slachthuizen, de verbetering van veemarkten en de aanleg van nieuwe wekelijkse markten. Daarnaast zullen er centra in landelijke gebieden worden opgeknapt, wegen worden verbeterd en de watervoorziening worden uitgebreid.

Lees ook: Noord-Marokko: oude medina’s in gevaar

Ook de culturele sector krijgt een impuls met de bouw van culturele centra, de renovatie van historische bezienswaardigheden en de ondersteuning van culturele festivals. Op sociaal gebied wordt er geïnvesteerd in een centrum voor weeskinderen met een handicap en de modernisering van een psychiatrisch ziekenhuis.

Lees ook: Noord-Marokko krijgt moderne wegen

Verder zijn er plannen voor de uitbreiding van de luchthaven van Tanger, de bouw van een brug en de aanleg van een stortplaats en afvalverwerkingscentrum. Er zal ook worden samengewerkt met het Marokkaans Agentschap voor Energie-efficiëntie om een regionaal plan voor energie-efficiëntie en decarbonisatie te ontwikkelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team