Zoeken

Noodkreet familie van Spanjaard die gevangen zit in Tetouan

4 januari 2022 - 12:00 - Marokko

©

César, een Spanjaard die al twee jaar in de gevangenis van Tetouan opgesloten zit, zal daar waarschijnlijk nog even blijven als hij zijn boete niet kan betalen. Zijn familie en zijn Marokkaanse vriendin Soukaina vragen om hulp.

De familieleden van César zouden alles doen om zijn vrijheid te winnen, maar ze hebben beperkte middelen. Zij kunnen de zware boete die tegen hem werd uitgesproken niet betalen en weten niet op welke deur zij moeten kloppen om hulp te krijgen. Uit wanhoop vragen zij de Marokkaanse autoriteiten om het bedrag van de boete die zij moeten betalen te verlagen, meldt El Faro de Ceuta.

Lees ook: Gevangenis Tetouan ontkent mishandeling Spaanse gevangenen

De 30-jarige, die sinds zijn vijfde wees is, beschikt evenmin over de middelen om de douaneboete te betalen. Hij heeft reeds een gevangenisstraf van twee jaar uitgezeten en riskeert een langere gevangenisstraf als hij de hoge boete niet kan betalen. Volgens zijn familie werd hij gearresteerd toen hij op weg was naar Marokko om zijn vriendin Soukaina te ontmoeten en de formaliteiten voor hun huwelijk af te ronden.

Lees ook: Belg in Marokkaanse gevangenis na valstrik van ex-vrouw

César woonde in Tenerife bij zijn oom voordat hij naar Madrid verhuisde. Op zijn 18e ging hij in Málaga wonen, waar hij naar verluidt een dochter kreeg met zijn eerste partner. Zijn droom was een nieuw leven te beginnen met zijn Marokkaanse vriendin, maar hij belandde in de gevangenis van Tetouan. Zijn ontredderde familie vraagt de Marokkaanse autoriteiten om gratie en om de situatie in der minne te regelen. Zijn familie vreest dat hij in hongerstaking zal gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team