Zoeken

Elektrische batterijen: Chinese groep bouwt mega fabriek in Marokko

10 augustus 2023 - 18:00 - Economie

©

Het Chinese bedrijf Huayou, marktleider in de productie van componenten voor elektrische batterijen, plant de bouw van een grote fabriek voor de vervaardiging van elektrische batterijen in Marokko. Het project zou 200 miljard dirham moeten kosten en tegen 2030 voltooid moeten zijn.

Een delegatie van Huayou was dinsdag in de regio Laayoune-Sakia El Hamra om de haalbaarheid van het project te bestuderen. Het doel is om te voldoen aan de behoeften van de nationale, Europese en Amerikaanse markt voor elektrische batterijcomponenten. Uiteindelijk streeft de groep ernaar 30% van de markt in handen te krijgen en de behoeften aan batterijen voor meer dan 6 miljoen voertuigen tegen 2030 te dekken via de Marokkaanse fabriek.

Lees ook: Plannen voor twee gigantische batterijfabrieken in Marokko

Het project zou meer dan 13.000 directe banen moeten genereren en de productie van batterijen in de regio Laayoune-Sakia El Hamra bevorderen. Tijdens het bezoek aan de site benadrukte Mohamed Jaafar, algemeen directeur van het regionaal investeringscentrum, de mogelijkheden van de regio en legde hij uit dat dit project past in het overheidsbeleid om de productie van elektrische voertuigen te ontwikkelen en een leider te worden in deze sector.

Lees ook: Nieuws over gigantische batterijfabriek in Marokko

Vóór Huayou had Gotion High Tech, een leider in de sector van elektrische mobiliteit, zijn interesse getoond om te investeren in Marokko. De Chinees-Europese groep plant de oprichting in Bouknadel van een ecosysteem voor de productie van batterijen voor elektrische voertuigen en energiesopslagsystemen. Het project zou 65 miljard dirham moeten kosten en meer dan 25.000 banen creëren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team