Zoeken

Nieuw samenwerkingsconcept voor wereld-Marokkanen bijna klaar

22 januari 2023 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De uitwerking van een nieuw samenwerkingsconcept voor wereld-Marokkanen wordt voortgezet. Vorige dinsdag hebben de verschillende thematische commissies hun eerste voorstellen gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Rabat onder voorzitterschap van minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita.

Het was de tweede maal dat de thematisch commissie samenkwam na de koninklijke toespraak ter gelegenheid van de 69ᵉ verjaardag van de "Revolutie van de Koning en het Volk" op 20 augustus 2022, meldt MAP. De vijf thematische commissies die samen de technische commissie vormen, presenteerden op deze bijeenkomst hun voorstellen en aanbevelingen.

Lees ook: Marokko hervormt beleid voor Marokkaanse diaspora

In dit stadium zijn nu de eerste aanbevelingen gedaan en is een stappenplan opgesteld. De definitieve versie van alle voorstellen zou eind januari klaar moeten zijn, aldus de voorzitter van de Raad van de Marokkaanse Gemeenschap in het buitenland (CCME), Driss El Yazami. Hij deelde ook mee dat de vergadering van de ministeriële commissie, onder voorzitterschap van de regeringsleider, in februari aanstaande zal plaatsvinden.

Lees ook: Aziz Akhannouch zit vergadering voor over wereld-Marokkanen

De vijf thematische commissies hebben tot missie het herstel en de modernisering van het institutionele kader, de bevordering van investeringen door wereld-Marokkanen, de bevordering van cultuur, erfgoed en onderwijs, de verbetering van de administratieve diensten en ten slotte de rechten en bevoegdheden van wereld-Marokkanen in het buitenland.

Bladna.nl