Zoeken

New York Times neemt het op voor Marokkaanse homo’s

28 april 2020 - 12:40 - Marokko

©

Het Amerikaans blad New York Times heeft in een artikel de manier waarop homoseksuelen in Marokko worden behandeld aan de kaak gesteld.

Volgens de krant leven homoseksuelen in Marokko in angst en zijn er het slachtoffer van chantage, bedreigingen en vernederingen.

In het artikel dat op zondag werd gepubliceerd wordt onder meer gesproken over de verspreiding van persoonlijke gegevens van tientallen Marokkaanse homoseksuelen op een gespecialiseerde website.

Drie slachtoffers werden intussen door hun families weggejaagd. Honderden andere leven in de angst dat hun gegevens worden gehackt en hen hetzelfde overkomt.

Een Marokkaanse homoseksueel vertelde aan de New York Times dat hij geen zin meer heeft om te leven. Zijn foto’s werden op internet verspreid en hij voelt zich nu niet meer veilig thuis.

Voor het blad kan homoseksualiteit niet in het openbaar worden beleefd in Marokko en wordt zelfs met een gevangenisstraf gestraft. Enkele advocaten zouden intussen hebben besloten om samen de verdediging te nemen van Marokkaanse homoseksuelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team