Zoeken

Britse jood vertelt over homo zijn in Marokko

12 maart 2020 - 13:00 - Marokko

©

J. Kaufmann, Britse professor, coach, jood en homoseksueel, vertelde aan HuffPost over zijn leven als homoseksueel in Marrakech, waar hij al jaren woont. Volgens hem is de situatie moeilijk.

Kaufmann vestigde zich in Marokko met zijn vriend, een Marokkaanse moslim. "Eerlijk, onze homoseksuele relatie is niet verboden, wel seks hebben".

In Marokko wordt geslachtsgemeenschap met een persoon van hetzelfde geslacht met 6 maanden tot 3 jaar gevangenisstraf en een boete van 1200 dirham gestraft. De Brit herinnert er ook aan dat volgens een rapport van de Marokkaanse justitie, 170 volwassenen in 2018 werden vervolgd voor homoseksualiteit. Volgens de professor zijn mensen die worden vervolgd voor homoseksualiteit tijdens de behandeling van hun zaak, het slachtoffer van conservatieve rechters.

Kaufmann vertelde ook zelf het slachtoffer te zijn geweest van homofobie. Hij was met zijn vriend onderweg naar een supermarkt toen een andere bestuurder vanuit zijn auto naar hen spoog. Beide mannen reageerden verrast omdat ze hun homoseksualiteit nooit in het openbaar tonen. Samen hebben ze wel codes om in het openbaar te kunnen communiceren.

"Zo leven kan soms vermoeiend zijn. Maar het heeft tegelijkertijd onze relatie helpen verbeteren. Als homokoppel in een dergelijk land leven brengt risico’s met zich mee. Nu ik hier als homoseksueel woon, kan ik niet altijd even relaxt zijn. We zijn meer dan onze seksuele geaardheid.", aldus Kaufmann.

Bladna.nl