Zoeken

Netflix onthult Marokkaans-Belgische serie Grond (video)

20 februari 2022 - 21:00 - Cultuur

©

Netflix heeft de nieuwe officiële trailer onthuld van de Belgische serie ’Grond’, geregisseerd door de Belgische Marokkanen Adil El Arbi en Bilall Fallah. De serie gaat over een dilemma waarmee de Marokkaanse gemeenschap in België wordt geconfronteerd.

De tragikomische serie ’Grond’ is een fictieve dramaserie die afgelopen najaar in België werd uitgezonden op Vier. Het verhaal is gebaseerd op een idee van Zouzou Ben Chikha, Dries Heyneman en Wannes Capelle. Adil El Arbi en Bilall Fallah, de makers van ’Bad Boys for Life’, zijn de regisseurs en scenarioschrijvers. Netflix zal de serie vanaf het voorjaar van 2022 in de meeste landen op streaming zetten, meldt First Showing.

Lees ook: Theoloog reageert op serie "Grond" van Adil en Bilall

Wie als moslim in België komt te overlijden, belast zijn nabestaanden met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in Marokko? ’Grond’ volgt Ismael die samen met zijn zus het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt. Hij besluit het wel anders aan te pakken: in plaats van de overledenen in Marokko te begraven, besluit hij om de heilige grond in Marokko naar België te halen. Door deze onderneming aan te gaan, openen beiden zonder het te beseffen een echte "kist" van Pandora.

Lees ook: Adil en Bilall maken de nieuwe Vlaamse topserie ‘Grond’]

De dramaserie heeft 8 afleveringen en werd geproduceerd door Jan De Clercq. De cast bestaat uit Yassine Ouaich, Charlotte De Bruyne, Barbara Sarafian, Tom Vermeir, Reinhilde Decleir, Saïd Boumazoughe, Mourade Zeguendi, Ahlaam Teghadouini, Dries Heyneman, Ward Kerremans, Emilie De Roo en Wannes Cappelle.

Bladna.nl