Zoeken

Favoriete serie Marokkanen ’Standing Up’ stopt

16 mei 2022 - 16:20 - Cultuur

©

Tijdens de voorbereiding van het tweede seizoen van Standing Up (in Frankrijk bekend als Drôle), een serie die in Marokko in de top 10 stond, besloot Netflix de serie te annuleren.

Oliver Joyard van het tijdschrift Les Incrockuptibles bevestigt dat Netflix de serie geannuleerd heeft, zoals het United Business Journal eerdere meldde. "Ik ben natuurlijk bedroefd en teleurgesteld dat Netflix de serie niet kon voortzetten, want ze werd met zoveel enthousiasme en liefde ontvangen, door de pers en het publiek. Ook veel jonge mensen die we niet kennen accentueerden de frisheid ervan. De trots blijft dat ik het met mijn team voor elkaar kreeg, dat ik plezier beleefde aan het creëren van deze personages die vier geweldige acteurs voortbrachten. Mariama Gueye, Jean Siuen, Younès Boucif en Elsa Guedj." Een teleurstelling, want het script was "voor tweederde klaar" en de technische en creatieve teams hadden allemaal hun contracten afgerond.

Lees ook: Nieuwe romantische Netflix-film in Marokko opgenomen

Standing Up werd op 18 maart op Netflix uitgebracht. Fanny Herrero, de maakster van ’Call My Agent!’ die achter de in de Verenigde Staten geproduceerde Franse serie zit, zei in een interview met Variety dat ze al bezig is met de ontwikkeling van het tweede seizoen en onthulde zelfs enkele details ervan.

Lees ook: Netflix onthult Marokkaans-Belgische serie Grond (video)

In tegenstelling tot alle voorspellingen loopt het avontuur nu op zijn einde. De redenen voor het besluit van Netflix zouden te maken hebben met het feit dat de serie niet in de top 10 van de wereldwijde (niet-Engelstalige) TV hitlijsten terechtkwam. Standing Up stond 20 dagen in de top 10 op Netflix Frankrijk en 26 dagen in de top 10 op TV. Behalve in Frankrijk stond de serie ook in België, Luxemburg, Zuid-Korea en Marokko slechts één dag in de top 10.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team