Zoeken

Netanyahu vertelt over telefonisch gesprek met Mohammed VI

28 december 2020 - 18:20 - Marokko

©

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu blikt terug op zijn telefonisch gesprek met Koning Mohammed VI en brengt een aantal zaken aan het licht.

De Israëlische premier vertelde in een videoboodschap op zijn Twitter-account, dat hij en de Marokkaanse Koning overeen zijn gekomen dat een officiële Marokkaanse delegatie deze week Israël zal bezoeken.

Volgens Netanyahu zullen er tijdens dit bezoek verschillende kwesties worden besproken, waaronder de opening van kantoren voor diplomatieke missies en het directe luchtverkeer tussen de twee landen.

"Een deel van het gesprek vond plaats in het Arabisch, dat ik niet helemaal machtig ben, daarna stapten we over naar het Hebreeuws en het Frans, dat Koning Mohammed VI vloeiend spreekt, en uiteindelijk ook het Engels, dat ik goed beheers", zei de Israëlische premier.

"Maar het belangrijkste was de warme toon en de gevoelens", vervolgde hij. "Aan het einde van het gesprek zei ik: Majesteit, ik zou dit gesprek willen beëindigen met een slotzin uit de film ’Casablanca’: ’Dit is het begin van een schitterende vriendschap’."

Bladna.nl