Zoeken

Geen Marokkaans diplomatiek bezoek aan Tel Aviv

29 december 2020 - 18:40 - Marokko

©

Afgelopen zondag vertrok een Marokkaanse delegatie naar Tel Aviv. In tegenstelling tot wat er in de Israëlische media wordt beweerd, zijn er niet diplomaten maar vakmensen naar het land afgereisd.

"De delegatie bestond uit drie mensen. Zij hadden de taak om onderzoek te doen naar het herinstalleren van een verbindingskantoor in Tel Aviv," meldt de website Le360 die met een anonieme bron heeft gesproken. Volgens de bron is dat een logische stap. Het werk van de delegatie is vooral om de mogelijkheden te bekijken van een dergelijk kantoor in de stad Tel Aviv.

Afgelopen vrijdag had Koning Mohammed VI een telefonisch gesprek met de Israëlische premier Netanyahu. De Koning benadrukte nog eens de sterke en speciale relatie tussen de Marokkaanse Joodse gemeenschap met het koninkrijk. De vorst verwelkomde de hernieuwde samenwerking tussen Marokko en Israël op diplomatiek niveau.

De opening van het verbindingskantoor zal halverwege januari plaatsvinden in zowel Tel Aviv als Rabat. Dit was één van de voorwaarden om de banden tussen de twee landen te normaliseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team