Zoeken

Nederland en Marokko bundelen krachten om waterstress aan te pakken

8 september 2023 - 09:00 - Marokko

©

Een Nederlandse delegatie, geleid door Liesje Schreinemacher, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, bezoekt binnenkort Marokko om het agrarische landschap te verkennen en duurzame watermanagementoplossingen te introduceren.

De delegatie, waaraan ook burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam deelneemt, wordt op 9 oktober in Marokko verwacht voor een vierdaagse werkbezoek. Tijdens dit bezoek zullen er op hoog niveau ontmoetingen plaatsvinden in diverse steden waaronder Casablanca, Rabat en Agadir.

Lees ook: Ontzilting zeewater: Rusland wil in Marokko investeren

De handelsrelatie tussen de twee landen is al sterk, met Marokkaanse exporten ter waarde van bijna 9 miljard dirham naar Nederland in 2022, volgens gegevens van de VN-handelsdatabase COMTRADE. Vooral de export van fruit en groenten draagt hier substantieel aan bij, evenals vleesbereidingen en chemische producten.

Het doel van de handelsmissie is niet alleen het versterken van bestaande handelsbetrekkingen. De focus ligt vooral op het creëren van nieuwe zakelijke kansen en het stimuleren van samenwerking op agrarisch gebied, met name in watermanagement en het aanpakken van waterstress.

Lees ook: Watermeloen vs droogte: Marokko’s dilemma

Met een bloeiende landbouwsector en bewezen expertise in waterbeheer, is Marokko een strategische partner voor Nederland, dat wereldwijd wordt erkend voor zijn kennis op het gebied van duurzame landbouw en waterbeheer. Beide landen streven naar een wederzijds voordelige samenwerking om de uitdagingen van waterstress en agrarische duurzaamheid het hoofd te bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team