Zoeken

Rechtszaak daders schietpartij café in Marrakech uitgesteld

17 mei 2018 - 14:20 - Marokko

©

De zaak tegen de daders van de schietpartij in het café "La crème" in november vorig jaar in Marrakech, is dinsdag begonnen.

Volgens Aljarida24 heeft de rechter besloten om de zaak uit te stellen tot 10 juli op vraag van de advocaten van de verdachten.

Dertien mensen werden voor hun betrokkenheid bij de schietpartij gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen. Meerdere andere verdachten werden voorwaardelijk vrijgelaten.

Bij de schietpartij werd een jonge student doodgeschoten. Hamza Chaib (26), student geneeskunde, is de zoon van de voorzitter van het Hof van Beroep in Beni Mellal. De daders vergisten zich van doelwit en wilden de eigenaar van het café, een Nederlandse Marokkaan, vermoorden. Die zat enkele minuten voor de aanval aan dezelfde tafel als Hamza.

Drie dagen na de aanval kondigde de politie de arrestatie aan van de twee daders, twee Nederlanders uit Suriname en de Dominicaanse Republiek. Beiden waren een week voor de aanslag in Marokko aangekomen en logeerden in verschillende hotels nabij het café waar de schietpartij plaatsvond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team